Foto za danas (2021)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Foto za danas (2021)

Godina 2021. je godina bika ili vola po kineskom kalendaru. Ima mnogo interpretacija (kao horoskop) šta godina bika znači, najjednostavnija je : Ko vredno radi, u godini bika, to će mu se posebno isplatiti.

Neka maske na licu, da se upamti kako je godina 2021. počela.

Kineske godine:

Azija, moja dežela.
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Biće sutra skijanja. Poslednji put smo bili 9. februara 2019. i sneg je bio loš. Sezone 2019/2020 smo bili u Thai a nije ni bilo snega kada smo se vratili. Samo veštački i sunčano, čim se naoblači, on se zamrzne i stvori se ledena pokorica pa samo "khhhrrr-khhhrrr".

Sada ga ima 150cm, svežeg. Sat i po do skijališta, lift prestaje sa radom u 16:30, onda banja i večera i u 20h smo u krevetu u svojoj kući.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Hirugano Kogen, snow park.

Kratke skije, ne trebaju štapovi. To mlađi ili vrlo dobri skijaši mogu.

Meni i dalje trebaju štapovi

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Japan, Gifu Prefecture, Hirugano kogen snow park. Poslednjih minut i po spusta. Još je ćerka išla sporije, cik-cak, da mi ne pobegne.
        Ona kratkim skijama, ja sa klasičnim, dok sam ja na 80% spusta, ona bi već stigla.
        (Klip (1 minut 32 sekunde) ima neprijatan ton, zvuk koji su pravile moje skije dok sam snimao).

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Iz IKEA restorana, Nagoya, Japan, iznenadna mećava. Sneg je padao horizontalno, jak vetar.

Kako je padao horizontalno, ne vidi se bez videa (kratak, 18 sekundi, nema tona)

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Japan, Gifu Prefecture, Hirugano kogen snow park.
            Ako ovo nije zimska bašta, ne znam koja druga je.
            Kada si odeven za skijanje, uopšte nije problem da se ovako sedne i ruča.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Japan, Gifu Prefecture, selo Shirakawa-go, na listi UNESCO World heritage.

Selo tone u san. Od 17:00 - 18:00. Stalno držim njihov livecam na jednom ekranu. Mislim se da u četvrtak odem opet, sutra će biti još snega.

Nema ništa, posle 17:00, sve zatvoreno, turisti su morali da napuste parking pre 17h.

Da bi se probudilo u suncu, za promenu.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Japan, Nagoya. U komšiluku jedna kuća ima ovu voćku. Ne znam koja je, neki agrum jeste.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Nagoya, Higashiyama Botanical Garden & Zoo, slika sa Sky Tower od danas. U daljini svetluca Pacifik. Posle Shanghai, Nagoya je najprometnija luka na svetu.

A opet, jeste na moru, desi se nekoliko dana godišnje da sa kola treba da se struže led

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Država rekla da preporučuje stanovnicima 11 prefektura (uključujući i moju, Aichi) da izbegavaju izlaske koji nisu neophodni. Sedimo u kući, ćerka online nastava. Jednom učeniku otac (Brazilac) dijagnozirana (umerena) korona, zatvori se cela škola od 800 učenika na dve nedelje. Učenici koji su bili u kontaktu sa tim učenikom, njihovi su roditelji obavešteni, mi nismo. Kuća, kuvam, šta ću.

Slika iz novina (Japan Today). Prijemni ispit za fakultete. Pre je bilo dva dana, odjednom, svugde, sada, zbog virusa, 3 x 2 dana sa dve nedelje razmaka. Kaže da na ispit izlazi tačno 535,245 budućih studenata, na 680 lokacija.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Originally posted by yoyogi View Post
                      Japan, Nagoya. U komšiluku jedna kuća ima ovu voćku. Ne znam koja je, neki agrum jeste.

Evo koja je voćka: pomelo, u Japanu je zovu "banpeiyu".

Ima je u radnji, bogami preko 1kg je teška.

Dolazi iz Kumamoto, Kyushu ostrvo. Medved ("kuma") im je simbol

Mesnati plod

Kora se ostavi da miriše u kući jedan dan

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Ovo je jedino što vidim, danima. Ne izlazim, radim od kuće a i hladno je, 5C.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Sajt je bio oboren 8 sati. Prebacio sam sajt sa deljenog "shared" servera na poseban, samo moj. Razlog je bio da su na deljenom serveru hakeri bili našli način da sa jednog sajta ubrizgavaju svašta na sajtove na istom serveru.
                          I ona firma, "Sucuri" mi je rekla da nema leka, jedino što mogu da urade da blokiraju te napade pa su i nekoliko podforuma blokirali. Jedino poseban server. Sada bi to trebalo da bude u redu, tek su postavili sajt na novo mesto, još ne znam šta radi šta ne radi.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Prebacivanje sajta nije završeno, ovo je stari server, samo je na registraciji domena vraćena stara adresa da se sajt uopšte podigne. Dok se ovo ne završi, neću postovati, da se ne izgubi.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Prebacivanje je završeno. Slike (Turska..) se sada smesta vide, nema blokiranih topika (od strane one firme Securi koja je otkrila da drugi sajtovi na delejnom serveru upadaju na moj).
                              Sada je server samo moj, nema drugih da svojim slikama gaze naše u cache memoriji.

I izgleda da radi mnogo brže, sve što sam probao dolazilo je trenutno.
                              Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                              X