If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Redak prizor, Citroen 2CV4, "Spaček" (na slovenačkom znači "nakaza").
Imaju ga u Toyota Automobile Museum samo je tamo kao nov, kao proizveden da bude izložen. Na ulici sam ga poslednji put video 2011. To su trofejna kola, verovatno košta 30 hiljada dolara, ako ne i više.
Kako ih uopšte voze? Ta kola su bila pre bezolovnog benzina, mora da imaju neku bočicu sa aditivom da dodaju u rezervoar.
Pre bih rekao da je on to sam morao da stavi uzglavlja, da zadovolji zakon kod registracije. Pa mu nije baš uspelo. Ispravi on to kod registracije i prođe.
Ta su kola proizvedena daleko ranije od tog zakona.
Nije sa Istoka ali se ovo dešavalo ispred moje kuće u Japanu, 19:15 večeras, pre 5 minuta.
VW kombi, registracija je bila "99-61", cenim, trofejni auto, oldtajmer, iz 1961. godine.
Riknuo.
To mora da budeš zaljubljenik u ta kola (imaju klubove za VW kombi) pa da se sa njim stalno zezaš.
Imaju klubove za VW Bubu, Fiat 500, Mini Morris, stara proizvodnja.
Ne znam kako nalaze gorivo. Ti motori su bili na olovni benzin, ili su novi benzini kompatibilni ili su kola preradili da idu na plin.
Plus onaj prethodni sto kazes da ga poseduje vlasnica od 1965....
Da trofejni su....sada je pomama za ovim VW busom.. bas za modelom sa 23 prozora...jos ako je kamper kao kod one prve sa krovom....cena ide i do 120.000$
Jeste vojno vozilo, izložba u krugu Toyota Automobile Museum. Humvee. Ne uvek i svugde ali vojni konvoji mogu da se vide po auto putevima u Japanu skoro jednom u dve nedelje.
Izvol'te u kola
Unutra, tapacirane klupe, nisu drvene kai u Dajcu kada sam ja služio vojsku
Samo, ko ga napravi ovako širokog?
U bespuću, gde su prošla druga kola, ona imaju manje rastojanje točkova na osovini i prave svoje tragove. Ovaj bi išao nakrenut po tome.
Ili, put u useku, svi prođu samo on, preširok, ne može.
Džabe mu što je 3 tone i 4,000cc kada Suzuki Sierra, 640cc, može da ga pojede za doručak van asfalta.
Pravi ga Toyota, može da se vidi skoro svaki dan na putevima, kada vojska ide na neke vežbe.
TOYOTA MEGA CRUIZER
Moze da ide ovaj bolje i vise nego taj Suzuki....jer pobogu.....nosi 10 naoruzanih ljudi, prikolicu i mora da bude siri od klasicnih tragova. Hamvi zapoceo taj trend, Japanci iskopirali kao i Rusi
Toyota "Mirai", ide na vodonik. Evo je na taksiju u Nagoji. Pa i gde drugde pre, tu je proizvode
Ide kao duh, ništa se ne čuje
Iza nje, ovaj klasični taxi (svi su takvi, isti) koji se pravi od početka 1960-ih, košta verovatno trećinu cene "Mirai".
Trebaće "Mirai" da se dobro pomuči da traje dovoljno dugo da se izvadi razlika u ceni.
Boce sa vodonikom, za to su retke stanice (daš praznu, dobiješ punu) ali to taksiju nije problem. Ujutro (ili na već koliko vremena) svako dobije punu, na jednom mestu, u depou, radnici ih menjaju.
To je velika razlika od elektro baterija za kola. Niko neće da dobije staru koja se puni do pola ili manje a da da novu. Vodonik je uvek isti, kao plinska boca.
Nije sa Istoka ali se ovo dešavalo ispred moje kuće u Japanu, 19:15 večeras, pre 5 minuta.
VW kombi, registracija je bila "99-61", cenim, trofejni auto, oldtajmer, iz 1961. godine.
Riknuo.
To mora da budeš zaljubljenik u ta kola (imaju klubove za VW kombi) pa da se sa njim stalno zezaš.
Imaju klubove za VW Bubu, Fiat 500, Mini Morris, stara proizvodnja.
Ne znam kako nalaze gorivo. Ti motori su bili na olovni benzin, ili su novi benzini kompatibilni ili su kola preradili da idu na plin.
Jeste vojno vozilo, izložba u krugu Toyota Automobile Museum. Humvee. Ne uvek i svugde ali vojni konvoji mogu da se vide po auto putevima u Japanu skoro jednom u dve nedelje.
Izvol'te u kola
Unutra, tapacirane klupe, nisu drvene kai u Dajcu kada sam ja služio vojsku
Samo, ko ga napravi ovako širokog?
U bespuću, gde su prošla druga kola, ona imaju manje rastojanje točkova na osovini i prave svoje tragove. Ovaj bi išao nakrenut po tome.
Ili, put u useku, svi prođu samo on, preširok, ne može.
Džabe mu što je 3 tone i 4,000cc kada Suzuki Sierra, 640cc, može da ga pojede za doručak van asfalta.
Pravi ga Toyota, može da se vidi skoro svaki dan na putevima, kada vojska ide na neke vežbe.
Leave a comment: